Miten éjféli templomában

Tarts velünk egy kis ízelítő erejéig Deva Premal és Miten közös utazásán, amelyen bejárják a bolygó minden szögletét, hogy turnéik és workshopjaik révén megosszák a zenéjüket és lelkük szeretetteljes hangját.

Mitennel az ausztráliai új-dél-walesi szentélyében találkoztam, hogy új albumáról, a Temple At Midnight (Éjféli templom) címűről beszélgessünk. A találkozónk alkalmával én is meggyőződhettem arról, mennyire szereti ezt a helyet, amit valóban mágikusként lehet csak leírni.

Bővebben

21 nap mantra meditáció

DEVA PREMAL és MITEN közel harminc éve járják a világot, hogy másokkal is megoszthassák a mantrák iránti szeretetüket és a mantrák különleges erejét. Most egy 21+1 napos meditációs utazásra hívnak, amelynek során minden nap egy új mantrával ismerkedünk meg. Ez az ingyenes lehetőség kiváló ahhoz, hogy megtapasztaljuk a mantrák csodálatos hatásait az életünk különféle területein.

Bővebben

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

„Nekünk a mantrák jelentik a szívünk csücskét, és örömmel osztjuk meg veletek őket, hiszen a mantraéneklés már nekünk is rengeteg gyógyulást, örömet és átalakulást hozott. Ezt a 21+1 napos sorozatot úgy készítettük el, hogy a meditációkat otthon lehessen használni és ezáltal egyénileg is részesülhessetek a mantrák jótékony hatásaiból, továbbá mélyebben megérthessétek a következő 22 napra kiválasztott mantrákat.” (Deva Premal és Miten)

Bővebben

Deva Premal és Miten: a szakrális szerelem nagykövetei

Manapság, amikor annyira összetetté vált jó kapcsolatot kialakítani és fenntartani, főleg egy életen át, igazi csodának tűnik Deva Premal és Miten, származást, életkort és más nehézségeket is áthidaló kapcsolata. Vajon mi a titkuk?

Bővebben

"A zenében rejlő csendért éneklünk" - Interjú Deva Premallal és Mitennel

A mantrazene több mint ötezer éves tradíciójának közvetítőiként DEVA PREMAL és MITEN képviselik ma a világszerte virágzó mantraéneklés élvonalát.

Zenéjükkel a 21. század alternatív gyógyító rendszereinek is szerves részévé váltak, hiszen dalaikat hallgatják és használják a rehabilitációs, leszoktató és stresszklinikáktól kezdve jógastúdiókon, spa fürdőkön és meditációs központokon keresztül egészen a különleges sámáni és más törzsi összejövetelekig az egész világon, még az Amazon őserdeinek mélyén is.

Bővebben

A mantrák gyógyító ereje

Deva Premal Miten Budapesti koncert 2015

A zene és a hang gyógyító erejét ősidők óta ismerik és használják számos kultúrában, habár ma nem elsősorban a gyógyító ereje miatt olyan népszerű a zenehallgatás. Az utóbbi években azonban számos kutatás készült azzal kapcsolatban, hogy a zene milyen hatással van bizonyos betegségek lefolyására, hogyan hat az egyes szervekre, sőt, még a különféle zenei műfajok eltérő hatását is vizsgálták. Így egyre inkább körvonalazódik, miben is áll a zene, a hangok gyógyító ereje, hiszen egészségre gyakorolt hatásuk lassanként tudományos alapokon is bizonyítást nyer.

Bővebben

Mantras for Precarious Times - Mantrák bizonytalan időkre

Deva Premal Miten Budapesti koncert 2015

A mantrák a tudatosodás, gyógyulás, teremtés változatos eszközei, így minden életterületre, célra különféle mantrák léteznek. Deva Premal és Miten több mint 2 évtizede kutatják a mantrák csodálatos világát és ültetik át az ősi szanszkrit mantrákat modern zenei környezetbe. Egyik különleges albumuk a Mantras for Precarious Times (kb. 'Mantrák bizonytalan időkre'), amelyre 7 erőteljes mantrát válogattak a modern kor kihívásaival küzdő ember leggyakoribb nehézségeire.

Bővebben

"Az ünneplés és a meditáció olyanok, mint egy madár két szárnya"

Deva Premal Miten Budapesti koncert 2015

Koncertjük egyfajta folyamatos szeretetáramlás, amelyben a hallgatóságnak ugyanolyan fontos és áldott szerepe van, mint az előadóművészeknek – ahogy azt ők maguk is gyakran és alázatosan hangsúlyozzák. A résztvevők között a meditatív hangulatnak és persze a mantrák erejének köszönhetően is egy sajátos spirituális kapcsolat alakul ki. A koncertek hangulatáról, az együtt éneklés erejéről és a saját spirituális útjukról is kérdeztük a mantrazene világsztárjait.

Bővebben

A Moola mantra jelentése és hatásai

Moola mantra

Habár a Gayatri mantra számít Deva Premal és Miten abszolút kedvencének, a Moola mantra is a legkedveltebb mantrák között szerepel – jelentését ismerve ez nem véletlen. A Moola mantra segítségével hatalmas áldások érkeznek az életünkbe mind fizikai, mind szellemi szinten. 

Bővebben

Hogyan használd a mantrák erejét? Útmutató Devától és Mitentől

Deva Premal Miten Budapesti koncert 2015

A rendszeresen kántált, énekelt mantrák több szinten és több síkon hatnak az emberre. Deva Premal így foglalta össze a mantrák összetett hatását:

Bővebben

Oldalak