Aad guray nameh / Meghajlok a Legfőbb Guru előtt

Jugaad guray nameh / Meghajlok az Örök Igazság előtt

Sat guray nameh / Meghajlok az Igaz Bölcsesség előtt

Siri guray deveh nameh / Meghajlok a Nagy Isteni Bölcsesség előtt 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

A guru az, aki elvisz minket a sötétségből (Gu) a fénybe (Ru). A mantra éneklésével behívom az univerzum védelmező energiáját, és ünneplem az új kezdeteket, kívül és belül egyaránt.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Namasté. Ma egy olyan mantrát hoztunk nektek, ami a szikh hagyományból származik. A szikh tradíció azért csodálatos, mert minden mantrára úgy tekintenek, mint egy élő gurura, és ez tulajdonképpen így is van, hiszen a guru az, aki elvisz minket a sötétségből (Gu) a fénybe (Ru). Vagyis minden mantrában ott rejlik a lehetőség, hogy fellebbentse számunkra az illúzió fátylát, és szétoszlassa a sötétséget. A legtöbb mantra, amit kántálunk, szanszkrit, ám ez kivételesen gurmukhi nyelven van, ami a szikhek nyelve és elég hasonló a szanszkrithoz. A mantra így hangzik:

 

Aad guray nameh

Jugaad guray nameh

Sat guray nameh

Siri guray deveh nameh

 

Meghajlok a Legfőbb Guru előtt

Meghajlok az Örök Igazság előtt

Meghajlok az Igaz Bölcsesség előtt

Meghajlok a Nagy Isteni Bölcsesség előtt

 

A ’nameh’ gurmukhi nyelven ugyanaz, mint szanszkritul a ’namo’ vagy a ’namaha’, jelentése: meghajlok, felajánlom, üdvözlöm. Ez egy védő mantra, ami az univerzum védelmező energiáit hívja be.

Miten: Ezt a mantrát hagyományosan utazások kezdetekor is kántálják. Jó ötlet ezzel a mantrával emlékeztetni magadat a bölcsességre egy autós, repülős vagy bármilyen út során.

Deva: Hagyományosan háromszor kántálják ezt a mantrát. Találjuk meg most is a belső fókuszunkat, a kényelmes testhelyzetet egyenes háttal és jelenléttel. Ahogy az elménk egyre nyugodtabb lesz, a testünk is egyre inkább ellazul, és ahogy a testünk ellazul, az elménk egyre csendesebbé válik.

 

Aad guray nameh

Jugaad guray nameh

Sat guray nameh

Siri guray deveh nameh (x3)

 

 A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu