OM purnamadah purnamidam / OM, ez az, ami teljes és tökéletes.

purnat purnamudachyate / A teljességből születik a tökéletesség.

purnasya purnamadaya / A tökéletességből ered a teljesség.

purnamevavashishyate / A teljesség mindig megmarad.

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Teljes vagyok és az Egész tökéletes része. Belül hordozom ennek a mantrának a lényegét, és örömteli elengedéssel nézek szembe a világgal.

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Ez egy nagyon erőteljes mantra, mert az Isa Upanisad első mantrája. Így hangzik:

OM purnamadah purnamidam

purnat purnamudachyate

purnasya purnamadaya

purnamevavashishyate

 

Bizonyára feltűnik, hogy a ’purnam’ szó több különböző formában is megjelenik a mantrában. Többféle módon fordíthatjuk, a ’purnam’ lehet abszolút, teljes, tökéletes, valódi, egész.  A mantra fordítása:

 

OM, ez az, ami teljes és tökéletes.

A teljességből születik a tökéletesség.

A tökéletességből ered a teljesség.

A teljesség mindig megmarad.

 

Azt kell itt megértenünk, hogy az isteni részei vagyunk és így nem lehetünk kevesebbek, mint maga az isteni. Az isteni teljes, az isteni minden, mindannyiunk egy mikrokozmosz, önmagunkban teljesek és egészek vagyunk, mégis az Egész részei, tökéletesek és isteniek.

Miten: Szeretnék itt újra visszautalni a mantragyakorlásról korábban mondottakra: minden mantra egyedi módon vezet el ugyanahhoz a bölcsességhez. Annak felismeréséhez, hogy minden egy. És amikor ebbe bepillantást nyerünk, minden dolgok egységébe, elkezdjük megérteni, hogy ha a teljesség részei vagyunk, a teljességnek pedig a mi részünknek kell lennie. És mivel az Egész maga az Isten, ez elvezet annak megértéséhez, hogy minden egyes élő lényben ott van az isteniség tapasztalata. Ebben az isteni tapasztalatban (ami más szóval a belső béke) megérthetjük, hogy egyek vagyunk az Univerzummal.

Deva: Engedjétek most meg, hogy elénekeljük nektek ezt a mantrát. Csak üljetek behunyt szemmel és fogadjátok be ezeket az erőteljes, ősi, mély jelentéssel bíró szent hangokat.

Miten: A zene közben hallani fogtok egy hangot is, amint az Upanisádokból idéz, ez a mi szeretett gurunk, Osho hangja. Egy élő tanítás során készült a felvétel az indiai Púnában, ahol sok évet töltöttünk el tanítványaiként.

Deva: Üljünk egyenes háttal, kényelmes, laza, a jelenlétet lehetővé tevő pozícióban – és élvezzük az utazást.

 

OM purnamadah purnamidam

purnat purnamudachyate

purnasya purnamadaya

purnamevavashishyate

...

"OM, ez az, ami teljes és tökéletes.

A teljességből születik a tökéletesség.

A tökéletességből ered a teljessség.

A teljesség mindig megmarad.

Ez az egyik legfontosabb tanítás, amit valaha is elmondtak  a Földön.

Ez rejti az élet misztikus szemléletének titkát. 

 

Ez a tanításom, ami az Upanisádok szellemiségének lényegét tartalmazza. Ennél a szellemiségnél nem létezik magasabb rendű. Mindig is ez marad az örökkévaló emberi tudatosság, amin túl már nincsen semmi. Az Upanisádok szerint az univerzum maga a teljessség, és így oszthatatlan. Önmagában egy szerves egység, nem szétválasztható. Mindannyian ebben az egységben létezünk együtt: a fák, a hegyek, az emberek, a madarak, a csillagok, a legtávolabbi házak is. Ne tévesszenek meg a külsőségek, minden összekapcsolódik mindennel, még a legkisebb fűszál is összekapcsolódik a legtávolabbi csillaggal. Semmi sem jelentéktelen és semmi sem kisebb, mint bármi más. Minden rész képviseli az egészet." OSHO

 

Miten: Csak egy kis emlékeztető: üljetek csukott szemmel, mozdulatlan testtel – ahol nincs mozgás, ott nincs elme sem. Semmire nincs szükségünk ebben a térben.

Deva: Így vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk. Ahogy vagyunk. Vegyünk egy mély levegőt a hasunkba, nyissuk ki a szemünket, nézzünk körül a szobában. A teljesség néz szembe a világgal, az abszolút tökéletesség teréből, amit önmagunkban találtunk meg. Élvezzétek a napotokat. Áldás és Namasté!

 

 A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu