Om namo bhagavate vasudevaya / Om, a neve annak, ami bennem él és ismeri minden dolgok egységét.

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Felismerem és ünneplem a tökéletes, isteni jelenlétet önmagamban, Földanyában és minden élő lényben, akivel találkozom. 

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Közös utazásunk hetedik napjánál tartunk. Ez igen kedvező, lévén az együtt töltött időnk harmada és most kezdjük érzékelni, hogyan szegődnek társul a mantrák a mindennapjainkhoz. Valószínűleg mindannyian más és más módokat találunk arra, hogy élvezzük, használjuk, megtiszteljük a mantrákat.

Miten: És arra is, hogy kísérletezzünk velük. Mivel, ahogy azt már tudjátok, mindnek különböző minősége van, különböző kulcsok, amelyek különböző ajtókat nyitnak ki, ám mind a belső békének ugyanabba a terébe nyílik. Reméljük, hogy ti magatok is kísérleteztek a mantrákkal, kiválasztva egyet-egyet, magatokkal „hordva” egész nap, tudatosan felidézve a stresszesebb időszakokban, amivel megengeditek, hogy visszavezessenek a valódiba, igaz természetetekhez.

Deva: Om namo bhagavate vasudevaya  - ezt a mantrát a nagy 12 szótagos felszabadító mantrának is hívják. Eszerint OM a neve annak, ami bennem él és ismeri minden dolgok egységét. Ezt szeretném megismételni, mert annyira erőteljes: OM a neve annak, ami bennem él és ismeri minden dolgok egységét. 

A mantra jelentése:

'namo' – felajánlom, üdvözlöm

'bhagavati' – istenség, isteni

'vasudevaya' – ami belül lakik, rejtőzik

Ez a mantra a saját isteni mivoltunkat hangsúlyozza, amit minden élő lény hordoz legbelül. Úgy tartják, hogy a mantra számos ismétlése elvezet a megvilágosodáshoz és ahhoz, hogy az egyén felismeri valódi természetét. Személy szerint engem mindig boldoggá tesz, ha ezt a mantrát éneklem, nagyon közel érzem a szívemhez.

Om namo bhagavate vasudevaya – ma a hagyományos 108-as ismétléssel fogjuk énekelni. A dal megtalálható a Mantras for precarious times című albumunkon is, amit szintén érdemes meghallgatni és átadni magunkat a mantra jelentésének.

Keressünk egy olyan pozitúrát, ami segít jelen lenni, nyugodtnak lenni. Vegyünk egy mély lélegzetet a hasunkba és hangolódjunk a mantrára.

Om namo bhagavate vasudevaya (x108)

Miten: Maradjunk még csukott szemmel a csendben.

Deva: Hódoljunk önmagunk, mint isteni létező előtt.

Miten: Engedjük meg magunknak, hogy megtapasztaljuk a mantrát, érezzük meg, hogyan hat a testünkre. Üljünk együtt néhány pillanatig csendben, és így zárjuk ezt a részt. Namasté.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu