Narasimha tava dasohum – A negatív hatásoktól védelmező mantra 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Ez a mantra támogat engem a kétség és zűrzavar pillanataiban. Erőt ad nekem, hogy bízzak a belső hangomban és vezet a Fénybe tartó utamon.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Namasté! Üdvözlünk titeket a mantrameditációs kihívásunk 5. napján.

Miten: Namasté. Reméljük, hogy élvezitek az együtt töltött időt, ahogyan nekünk is nagy örömöt okoz, hogy megoszthatjuk veletek ezeket a mantrákat. A mantragyakorlás lényege nem az, hogy gyorsan túlesünk rajta, aztán visszatérünk a szokásos napi rutinunkhoz. A lényeg éppen maga a gyakorlás, és hogy integráljuk a mantrákat az életünkbe. Akárhova is megyünk, bármit is csinálunk, a mantrák elkísérnek. Ez a valódi mantragyakorlás, illetve a mantrázás előnye. Ez segít és támogat az életünk ösvényén. Ebben rejlik a mantrák szépsége.

Deva: A mantrák olyanok, mint a különféle kapuk, mindegyik egyedi, sajátos jellemzőkkel, egyedi fókusszal, de valójában mindegyik ugyanabba a belső térbe vezet, ami után annyira vágyakozunk, ahol összhangban vagyunk önmagunkkal, és minden mással is egységet élünk meg, az elkülönültség érzése nélkül. A mantrák adják a kulcsot, amivel kinyithatjuk azokat a különböző ajtókat, amik ugyanoda vezetnek. Ma tehát a spirituális ösvényünk támogatóját, Narasimhát fogjuk megtisztelni a mantránkkal. Ez az energia megvéd bennünket a negatív hatásoktól: a kétségektől, az ítélkezéstől (akár kívülről kapjuk, akár belül teremtjük meg), segít a belső hangunkra hangolódni és bízni abban, segít a fényt követni, amelyet legbelül mindannyian hordozunk.

Miten: A belső hangunk erőt ad ahhoz, hogy felülemelkedjünk azokon a negatív hangokon, amelyeket így vagy úgy mindannyian hordozunk belül és kapunk kívülről is. A mai mantrát a védelmező Narasimhának szenteljük.

Deva: A mantra így hangzik: Narasimha tava dasohum.

Miten: Ejtsünk néhány szót a kiejtésről, hiszen minél pontosabb a kiejtésünk, annál hatékonyabb a mantra. A Narasimha szót kemény r-rel ejtjük, habár d-nek is hallhatjuk, így mi is arra bátorítunk titeket, hogy próbáljátok meg helyesen, kemény r-rel ejteni.

Deva: Ma a Password című cd-n található felvételt fogjuk használni. Ez egy lágy és gyönyörű melódia, szinte olyan, mint egy altatódal, és ez is segít emlékeztetnünk magunkat arra, hogy a védelemnek nem kell olyannak lennie, mint a kagyló kemény héja, nincs hozzá szükség agresszióra. A védelem gyengéden oltalmaz, és láthatatlanul, de mégis kézzelfoghatóan ölel át. Élvezzük hát ezt a mantrát, énekeljetek ti is a zenével, és nyissátok meg magatokat a védelem energiájának.

Miten: Nyíljunk meg annak a felismerésnek, hogy a védelemre csak akkor van szükségünk, amikor elkülönülésben vagyunk. Egyúttal újra emlékeztetni szeretnénk titeket, hogy minden mantra azt a bölcsességet közvetíti, hogy minden Egy. Élvezzük ezzel a tudással ezt a gyönyörű melódiát.

Deva: Azzal a tudással, hogy teljesek vagyunk.

Miten: Azzal a tudással, hogy mindannyian egyek vagyunk.

Narasimha tava dasohum

Narasimha tava dasohum

Narasimha tava dasohum

Deva: Vegyünk egy mély lélegzetet. Kapcsolódjunk újra össze a belső mosolyunkkal, ami a bizalom szimbóluma. A saját belső, vezérlő fényünkbe vetett bizalomé. Amikor pedig újra kinyitjuk most a szemünket, elhozzuk ebbe a térbe is a mosolyunkat. Nem kell abbahagynunk a meditációt, inkább hagyjuk, hogy a meditáció beleolvadjon az életünkbe, ahogy továbblépünk és tesszük a dolgunkat a mindennapokban. Áldás, Namasté!

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

 JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu