Aham prema – Szeretet vagyok

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

A nap során újra és újra a mellkasom közepére, vagyis a szívcsakrára összpontosítom a figyelmemet. A szeretet, ami én vagyok, sugározzon szét a világban!

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Namasté, legyetek üdvözölve mantrameditációs sorozatunk 4. napján!

Miten: Namasté! Ezt a részt a szeretetnek szenteljük, hiszen egy nagyon erős minőségről van szó. Ez a szó sok mindent, sokfélét jelent mindannyiunk számára, ezért szánjunk rá egy kis időt, hogy elmélkedjünk rajta. Mit jelent neked a szeretet? Hogyan érzed a szeretetet? Hogyan válaszolsz rá? És ami a legfontosabb: hogyan adod? Az egész életünket, vagy így, vagy úgy, de azzal töltjük, hogy a szeretetet keressük, kutatjuk. Ahogy ezt a mantrát énekeljük, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy csak az önmagunk iránti szeretetet tudjuk megosztani másokkal is. Ezek a mantrák és meditációk pedig egytől egyig arról szólnak, hogyan kerülhetünk önmagunkkal jobb viszonyba, hogyan békülhetünk ki saját magunkkal. Ezt a szeretetet tudjuk másokkal is megosztani, a világgal, a bolygóval és minden rajta élő  lénnyel.

Deva: A mantra csupán két szóból áll és így szól: Aham prema. Aham azt jelenti, ’Én vagyok’, a prema jelentése pedig szeretet. A Password című cd-nken található felvétel alapján fogjuk kántálni, 108-szor, a szándékunk és a jelenlétünk erejével, egy kényelmes pozícióban. Laza, mégis éberséget lehetővé tévő helyzetet vegyünk fel, és azzal a szándékkal énekeljünk, hogy a magunk és mások iránt érzett szeretetünk növekedjen a mantrázás során.

Miten: A mantrázást követően üljünk még egy kicsit behunyt szemmel … legyünk tudatában a minket körülvevő hangoknak … a hangoknak a szobában … a házban… a hangoknak odakint … majd figyeljünk a testhelyzetünkre és érezzük, ahogy a belső béke eluralkodik rajtunk. Pár pillanatig figyeljünk a légzésünkre.

Észreveheted, hogy miközben a figyelmedet ráirányítod valamire, nem kötődsz az elme karattyolásához. Észreveheted, hogy miközben a szoba zajaira figyelsz, nem figyelsz az elme zajaira, békében és nyugalomban vagy. Ezekben a pillanatokban az elme nem olyan fontos. Fókuszálj csak a légzésre, majd irányítsd figyelmedet a szívközpontra, a spirituális szívre, ahol ez a mantra igen erőteljesen rezonál.

Én a szeretet vagyok. 

..

..

AHAM PREMA 

(108x)

..

..

.

Deva: Szánj rá pár pillanatot, hogy kiélvezd ezt a helyet. Ha tudsz most mosolyogni belül, az kisugárzik a fizikai világba. Légy hálás ezért az életért, amit áldásként kaptál, és így az önmagad és a világ iránt érzett szeretettel élheted azt meg.

Deva: Az önmagad iránt érzett szeretet kifejezéseként öleld meg magadat. Karjaiddal öleld át magadat, hogy ezzel is kifejezd nagyrabecsülésedet az iránt a csoda iránt, aki te vagy. Ezzel az öleléssel is tudatosíthatod magadban, hogy mennyi minden összejátszott annak érdekében, hogy megteremtse ezt a gyönyörű, lenyűgöző és csodálatos lényt, aki te vagy. Hiszen az önmagában egy csoda, ahogy ide érkezünk és itt lehetünk, mindannyian, legyünk érte hálásak és osszuk meg ezt a szeretetet. 

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu