OM Gum Ganapatayei Namaha – Üdvözlet az akadályok elhárítójának

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Kérem a mantrát, hogy távolítson el minden energiablokkot az életemből és jóindulattal áldja meg a mantrák és meditáció világába tett utazásomat.

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Üdvözlünk benneteket az együtt töltött időnk 3. napján. Kezdjük ezt a részt azzal, hogy kényelmesen, egyenes gerinccel elhelyezkedünk, behunyjuk szemünket egy pillanatra. Érkezzetek meg, érkezzetek haza, figyeljetek a légzésetekre és engedjétek el a napi teendőket. Kántáljuk most az OM mantrát háromszor.

Deva: Ma egy olyan gyönyörű mantrát hoztunk nektek, amit akkor érdemes énekelni, amikor újrakezdünk valamit az életünkben, amikor valami új dolgot indítunk el. Ez lehet bármi: egy új vállalkozás, új kapcsolat, egy új projekt, de egyszerűen egy új nap is. Ez a mantra eltávolítja az akadályokat az útból.

Miten: Nagyon jó például a los angelesi dugókhoz (nevetnek), de általánosságban jó hatású az utazásokhoz.

Deva: Ez a mantra megáldja az új kezdeteket. Gyönyörű, mert az egység minőségét hordozza. Ez az egység mantrája, mert tudatosítja bennünk azt, hogy amikor minden EGY, akkor valójában semmi sem akadályoz. Akkor jelenik meg valami akadályként a teremtés útjában, amikor elkülönülünk, amikor megkülönböztetjük a jót a rossztól. Az Egység energiája a gerinc tövében található, ott szunnyad. Ezért amikor ezt a mantrát kántáljuk, nagyon fontos, hogy egyenes gerinccel üljünk, hogy ez az energia felemelkedhessen a gerinc mentén és szabadon mozoghasson. Az Egység Urát, az akadályok elhárítóját Ganéshának hívják, az ő energiájára hangolódunk rá ezzel a mantrával. A Ganésha-energia maghangja (az a hang, illetve szótag, ami koncentrált és erőteljes módon tartalmazza az energiáját, a közismert OM is ilyen maghang) a GUM (ejtsd: gam). Szinte el is felejthetjük az egész mantrát, ha a GUM maghangra emlékezünk, akkor a mantra energiáját és fókuszát magunkénak tudhatjuk.

A mantra így hangzik: OM Gum Ganapatayei Namaha.

Ganapata Ganésha másik neve. Yei az erő, a shakti, ami energiát teremt, manifesztál. A 'namaha' szót igen gyakran használják a mantrák végén, jelentése: felajánlom, üdvözlöm.

Miten: Ez a mantra az elme energiájával dolgozik. Tisztában vagyunk azzal, hogy az elme igen erős, ám az idő nagy részében ellenőrzés nélkül működik. A mantrák, különösen ez a mantra segít ezt az energiát úgyszólván becsatornázni, kikristályosítani egy olyan eszközzé, amely képes átalakítani, felszabadítani, felemelni a dolgokat. Így működik ez a mantra: eltávolítja az akadályokat és felemel.

Deva: A mai meditációhoz a Mantras for precarious times című cd-nken szereplő dalt fogjuk használni, 108 ismétléssel. Most is üljünk egyenes háttal, csukott szemmel. Lehet, hogy a saját életedben zajlik éppen valami, amire szeretnél összpontosítani, amiben egységre, illetve az akadályok, a blokkoló energiák eltávolítására lenne szükség, de az is lehet, hogy eszedbe jut valaki, például egy barát, akinek szüksége lehet erre az energiára. Mindig szépséges dolog valaki másnak felajánlani ezt a mantrát, így a meditáció során másnak is „küldheted” a mantrát. 

OM Gum Ganapatayei Namaha (x108)

.

.

.

.

.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu