Om bhur bhuvaha svaha

tat savitur varenyam

bhargo devasya dhimahi

dhiyo yonah prachodayat

Ó, Legfelsőbb Fény, aki életet adtál mindhárom világnak! Neked hódolunk, aki hatalmas vagy és sugárzóan ragyogsz, akárcsak a Nap, kérünk, hogy világosítsd meg az elménket!

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Ezzel az erőteljes mantrával ünneplek, és kérem, hogy tisztítson meg és vezessen el a felszabaduláshoz.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Üdvözlünk titeket közös utazásunk igen szerencsés 21. napján. Három hetet töltöttünk el együtt a mantrákkal, és most eljött az a pillanat, amire oly nagyon vártunk. Ma ugyanis a szívünkhöz legközelebb álló mantrát szeretnénk veletek megosztani: ez a Gayatri mantra. Ez az ember által ismert talán legősibb ima, több ezer éves az indiai mitológia szerint, hiszen az univerzum keletkezésekor született. Nevezhetjük minden mantrák esszenciájának is ezt a Naphoz szóló himnuszt, amely a bolygón élő minden élő lény megvilágosodásáért szól. Ez a mantra megtisztít bennünket, energiával tölti fel és kiegyensúlyozza az energiaközpontjainkat.

Ez a mantra a megvilágosodásról, felszabadulásról szóló mantrák talán legerősebbike. Spirituális fényt vonz ahhoz, aki énekli. Ha veszitek a fáradságot és megtanuljátok szó szerint, azzal csodálatos ajándékot adtok önmagatoknak, hiszen a mantra jó barátként egész életetekben elkísér. Persze bizonyára sokatoknak már eleve ismerős ez a mantra.

Engem személy szerint születésem óta kísér ez a mantra, sőt, már előtte „találkoztam” vele, mert édesapám a Gayatri mantra éneklésével várta a megszületésemet, azt énekelte édesanyámnak, mikor a hasában voltam. Gyerekként pedig minden este ezt énekeltem altatódalként a szüleimmel. Ekkor persze még nem értettem, mit éneklek, egyszerűen csak élveztem a szüleimmel együtt töltött időt. Később pedig csak a késő húszas éveimben tért vissza hozzám a mantra. Akkor fedeztem fel újra és akkor értettem meg a valódi értékét, és azóta osztjuk meg ezt a mantrát Mitennel a koncerteken és workshopokon.

 

Hangolódjunk rá a mantrára, hunyjuk be a szemünket, találjunk egy kényelmes és jelenlétet lehetővé tevő testhelyzetet. Vizualizáljuk a napot, a nap meleg, ragyogó fényét, amely mindenre ontja sugarát megkülönböztetés nélkül, állatokra, emberekre, keresztényekre, hindukra, buddhistákra, növényekre, fákra, házakra. Minden egyformán részesül a napsugarakból, feltétel nélkül, anélkül, hogy a Nap viszonzást várna érte. Fényesítsük át a belső világunkat is a Nap fényével. Ha tudod a mantrát, kérlek, énekelj velünk, ha nem, akkor egyszerűen csak hagyd, hogy a szavak beivódjanak a lényedbe, kitisztítva minden energiacsatornát, központot és életerővel töltve fel a fizikai és finomtesteket egyaránt.

 

Om bhur bhuvaha svaha

tat savitur varenyam

bhargo devasya dhimahi

dhiyo yonah prachodayat

A mantra végeztével vegyünk egy mély lélegzetet, érzékeljük ezt a belső teret, amit betölt a fény és a szeretet. Képzeletben tágítsuk ki ezt a belső teret, mígnem magába nem foglalja az egész bolygót, aztán terjesszük ki még jobban az univerzumra, amit csordultig betölt a Nap meleg fénye.

Namasté!

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu