Om kama pujitayei namaha

A szakrális szeretkezésnek mint szent gyakorlatnak hódolok. 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Befogadom mind a hét csakra minőségét, a Teremtés isteni kifejeződéseként tisztelem minden tettemet.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Namasté! Lassan közös utazásunk végéhez érünk, ami nem lehetne teljes egy olyan mantra nélkül, ami az élet tantrikus aspektusára fókuszál. Az 'Om kama pujitayei' azt jelenti: a szakrális szeretkezésnek mint szent gyakorlatnak hódolok. Ez egy újabb módja annak, hogy életünk minden aspektusára szent gyakorlatként, az isteni tiszteleteként tekintsünk. Nincs semmi olyan az életben, amit meg kellene tagadnunk, mivel az élet szentsége mindent magában foglal.

Miten: Hét csakránk van, mindegyikkel jóban kell lennünk, mindegyiket megfelelően kell használnunk. Elmélkedjünk most a szentséges szeretkezésen. Mégha jelenleg nem is vagy kapcsolatban, tekinthetsz úgy minden tettedre, mint a szeretet isteni és szent kifejeződésére. A szeretkezés a teremtés aktusának része. A szeretkezés során energiát termelünk közösen, amiből potenciálisan egy új élet is születhet. Minden, amit teszünk, a teremtés aktusa, minden cselekedetünkben végső soron az univerzum kreatív energiájával “szeretkezünk”. Manapság sok félreértés övezi a tantra koncepcióját. 

Deva: A tantra egy igen ősi gyakorlat, ami alapvetően a tudatosságunk kiterjesztésére irányuló technikákat foglal magában. A mantra és a meditáció is egy-egy ilyen technika, de mindent, amit teszünk az életben, végső soron használhatjuk a tudatosságunk kiterjesztésére. Minden, amit teszünk, végső soron szent szolgálat, a szentség megnyilvánulása.

A 'kama' jelentése vágy (gondoljunk a Káma Szútrára), a 'puja' jelentése szolgálat, a 'yei' az erő, a shakti, a 'namaha' pedig: üdvözlöm, felajánlom.

Arra kérünk titeket, hunyjátok be a szemeteket és hangolódjatok az érzékiség, az önátadás, az elengedés minőségeire. A tantra alapvetése, hogy elfogadjuk minden dolgok egységét, amibe minden belefoglaltatik. Ezért olyan fontos ebben a mantrában a szexualitás, hiszen a saját szexualitásunkat is bele kell foglalnunk a teljességbe, elfogadnunk és magunkhoz ölelnünk, miközben ezt a mantrát énekeljük.

Deva: A szexuális energia alapvető életerő számunkra, enélkül nem volnánk képesek jót teremteni a világban, nem lehetnénk a világ szolgálatára, nem képviselhetnénk a szeretetet.

Miten: Nem megtagadni kell a szexuális energiát, az első, vagyis az alapcsakránkat. Ünnepelnünk, átölelnünk kell, és megtisztítani – valójában ez a tantra üzenete.

Deva: Élvezzétek ezt a szeretet szívébe vezető utazást a szanszkrit mantrával, és együtt az angol szavakkal.

Miten: Általában úgy fogalmazunk, hogy szerelembe esünk valakivel, de a tantrikus megközelítés szerint épp az ellenkezője történik: felemelkedünk a szerelem energiájában, és az energiánk felemelkedik a csakrákon keresztül. Ez a tantra egyik fontos tanítása: emelkedünk a szeretetben.

Deva: Ha van kedvetek, mozduljatok együtt a zenével, kifejezve az érzékiséget és ünnepelve a teljességet.


Om kama pujitayei namaha

...

 

A mantra befejezése után vegyetek mély lélegzetet, és érezzétek, ahogy minden csakrátok, minden energiaközpontotok a teljesség részévé vált, a fényetek részévé vált. Ezek a mantrák nem teljesek anélkül, hogy megosztjuk a tapasztalatainkat és az éneklés közben átélt szeretetet. Szóval legyetek éberek, legyetek tudatosak, és osszátok meg a szent mantrák energiáját mindenkivel, akinek szüksége lehet rá.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu