Om tare tuttare ture swaha 

Egy tibeti buddhista invokáció, amivel az isteni nőiség minőségét hívjuk be, Tara istennő, az együttérzés istennőjének formájában.

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Megosztom másokkal az együttérzésemet azáltal, hogy megfelelő és pozitív módon cselekszem a nap során.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Ma az isteni női minőséggel dolgozunk, aki Tara, az együttérzés istennőjének alakjában jelenik meg.

Om tare tuttare ture swaha  - Ez a legfontosabb tibeti buddhista mantrák egyike, és úgy tudjuk, ez Őszentsége a Dalai Láma egyik kedvenc mantrája is. Tara istennőnek 21 különböző formája van, mindegyiknek más a lényege, a minősége és az esszenciája. Ez a mantra a zöld Tarának szól, aki igen praktikus, földies és gyakorlatias, pont, mint egy édesanya, aki azonnal jön, amikor gyermeke segítséget kér. A Taráról készült képeken vagy szobrokon mindig látható, hogy egyik lábát elrugaszkodásra készen épphogy csak érinti a földhöz. Tara az isteni anya, aki felszabadít, a tuttare pedig azt jelenti, 'eltörli a félelmeket', a 'ture' jelentése pedig: aki lehorgonyozza a sikert. A 'soha' vagy 'swaha', ami sok mantra végén szerepel, fordítható így: 'a mantra áldásai verjenek gyökeret  a szívben'. Minden mantra esetében igaz, hogy a jelentés jóval több, mint az egyes szavak összessége. Így a fordítások valójában mindig szükségszerűen nélkülöznek valamennyit az igazi, valódi jelentésből. Ezért is jó, ha a szándékunk erős, és belül erősen összpontosítunk, de valójában személy szerint az a hatás a legfontosabb, amit a mantra gyakorol ránk. Ez jelenti a mantra valódi jelentését minden egyes embernek, aki használja.

Miten: Ezért most arra kérünk titeket, elmélkedjetek néhány pillanatig az együttérzés fogalmán, minőségén: hogyan nyilvánul meg a mindennapjaitokban, a családi, baráti körötökben, a szélesebb környezetetekben, a napi hírekben, vagy abban, amit magatok körül láttok. Hogyan osztjátok meg mással az együttérzéseteket, és nyitottak vagytok-e arra, hogy mástól befogadjátok ezt a minőséget. Az együttérzés nem azt jelenti, hogy sajnálatot érzünk valaki iránt, az együttérzés sokkal inkább olyan, mint egy kedves, jóindulatú barát. Elmélkedjünk ezen az erőteljes minőségen, amit mindannyian magunkban hordozunk és kifejezhetjük a mantra éneklése által is. Énekeljük a mantrát a tibeti embereknek is, és minden elnyomott népnek szerte a világon, és az elnyomókért is.

Deva: Most pedig csukjátok be a szemeteket, üljetek egyenes háttal és ehhez a mantrához összpontosítsátok a figyelmeteket a szívközpontra, a mellkas közepén, amit az együttérzés centrumának is tartanak. Az együttérzés a szeretet legmagasabb formája.

Om tare tuttare ture swaha

...

Miten: A mantra végén vegyetek majd egy mély levegőt, lassan nyissátok ki a szemeteket, és nézzetek a titeket körülvevő világra az együttérzés minőségének megértésével. Mindannyian egy család tagjai vagyunk.

Áldott napot.

Namasté.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu