Om parama prema rupaya namaha 

Üdvözlöm az isteni szeretetet abban a formában, amit felismerek. 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Meghajlok a minden érző lényben megnyilvánuló isteni szeretet előtt, legyen az egy szerető, egy barát, egy gyermek, egy állat vagy egy fa az erdőben.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL 

A mai alkalmat a szeretetnek, pontosabban a felsőbbrendű vagy isteni szeretetnek szenteljük. Ahogy már volt róla szó korábban, a prema jelentése szeretet. Kántáltuk már az 'Aham prema' mantrát, ami azt jelenti, 'Szeretet vagyok.' Most a Om parama prema rupaya namaha mantra következik.

 

Az egyes szavak jelentése:

'parama' – felsőbbrendű, isteni

'parama prema' – felsőbbrendű, isteni szeretet

'rupa' – forma

'namaha' – üdvözlet

Üdvözlöm az isteni szeretetet abban a formában, amit felismerek.

 

Ez arra utal, hogy a szeretet nem egy elvont dolog, hanem valami fizikaihoz köthető: a szeretet megnyilvánulhat egy baráton, egy szeretőn, egy gyermeken, egy szülőn, de még egy fán vagy bármilyen más élő lényen keresztül. Ha a tudatosságunkat kiterjesztjük, mondjuk az űrbe, ahonnan visszanézünk a Föld bolygóra, az otthonunkra, el is képzelhetjük, ahogy a bolygó kisugározza magából a szeretetet. Ahogy az űrben lebegő kék gömbre nézünk, elmélkedjünk ezen azzal a szándékkal, hogy tudatába kerüljünk a Földről, Földanyából és minden természeti lényből kisugárzó szeretetnek. Képzeletben lassan közelítsük meg a bolygót az űrön, az atmoszférán, a felhőkön keresztül, és vegyük észre, milyen formákat öltenek a felhők, esik-e vagy süt a nap és így tovább. Ez lehetőség arra is, hogy szeretetünket fejezzük ki az eső iránt, vagy a hó vagy a napsütés, esetleg a sivatag iránt. Mindenben ott rejlik a szerethetőség, a szeretetre méltóság. Legyünk tudatában annak, hogy szeretetünk kiárad minden élő lényre és mi magunk is visszakapjuk ennek a szeretetnek a visszatükröződését, ami a mi valódi lényegünk. Nagyon könnyű, ha egy bizonyos dologra vagy személyre összpontosítjuk a szándékunkat. Például, ha van egy kisállatod vagy valaki, akihez közel állsz, és úgy érzed, fel tudod neki ajánlani a szeretetedet, kántáld ezt a mantrát rájuk gondolva (de ez mindenképpen valódi személy vagy dolog legyen). Ez ennek a mantrának az értelme vagy célja.

Ha felismered az isteni szeretetet egy olyan formában, ami számodra kedves, természetesen azt saját magadban is felismerheted. Ez nem rajtunk kívül álló dolog, hiszen már most is bennünk van – a mantra segít megérteni, hogy ez az isteni szeretet, bármilyen formát is ölt, mi magunk vagyunk.

Deva: Úgy is énekelhetjük ezt a mantrát, hogy közben a belső látásunkkal különféle arcokat képzelünk el egymás után, különböző nemzetiségű, korú, sorsú arcokat, mindenfélét, ahogy mindegyikük isteni szeretettől ragyog. 

Miten: A szám elején található zenei részt, amikor még nem kezdjük el a mantrát, használd ki arra, hogy kinyisd a valódi isteniséged ajtaját. Hagyd, hogy inspirációt nyerj a szándékod összpontosításához és azzal a személlyel való kapcsolatod kitisztításához, akinek szeretnéd küldeni a mantrát.


Om parama prema rupaya namaha

 

A mantra befejezését követően még maradjunk csukott szemmel, és annyira mozdulatlanul, amennyire csak lehetséges, hiszen ebben a mozdulatlanságban az elme is csendes marad.

Miten: Adj hálát annak, akinek küldted a mantrát, azért, amilyen szerencsés vagy, hogy ő az életed része, és így visszatükrözi az isteni szeretetet egy olyan formában, amit képes vagy felismerni.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu