Om shree dhanvantre namaha – Hódolat a mennyei gyógyítónak

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Ezzel a mantrával gyógyító energiát hívok be magam és mások számára. Akkor is használom, elmormolom vagy csak a szívemben összpontosítok rá, amikor ételt készítek.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Miten: Ez az egyik legerősebb gyógyító mantra. Amikor azt mondjuk, gyógyító mantra, a gyógyítást minden szinten értjük, minden dimenzióban, beleértve természetesen a fizikai síkot is. Ez egy erőteljes gyógyító mantra fizikai problémákra, de használhatjuk egy kapcsolat meggyógyítására és más mindennapos problémára is.

Deva: Jó, ha szem előtt tartunk egy fontos igazságot a mantrákkal és különösen ezzel a mantrával kapcsolatban: elképzelhető, hogy a mantra hatása olyan formában jelentkezik, amire nem számítunk. Nem feltétlenül úgy működik, hogy pusztán a mantra eléneklésével kigyógyulunk a betegségből. Lehet, hogy a mantra megnyit egy olyan energiacsatornát, ami lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépj egy gyógyítóval vagy egy bizonyos gyógymóddal, ami végül gyógyuláshoz vezet, vagy felgyorsítja a folyamatot. Szóval inkább legyünk nyitottak bármire, amilyen módon az energia megnyilvánul – ne korlátozzuk a mantra hatásait az elvárásainkkal.

Miten: A mantrákkal való utazásunk egyik érdekes vetülete az, hogy megértjük, a hangnak önmagában van valamilyen ereje. Mindannyian egyetértünk valószínűleg abban, hogy mivel egy hangos zaj hallatán összerezzenünk, a hangnak bizony erős hatása lehet. Ma már a mantrák hatását tudományosan is vizsgálják. India ősi bölcsei már különféle hangokkal kísérleteztek, megvizsgálva, mi történik, amikor bizonyos hangokat egymás után hallatva, ismételve használnak, így értették meg például, hány ismétlés szükséges egy bizonyos hatás eléréséhez, és miért annyi. Így vált igazán kifinomulttá ez a rendszer, és ha ennek tudatában, illetve ezzel a szándékkal mantrázunk, akkor lehetőségünk nyílik arra, hogy ezeknek a szent hangoknak az erejét megtapasztaljuk.

Deva: Tényleg, higgyétek el, hogy nem sok jobb és gyógyítóbb dolog van, mint hallani a saját hangunkat mantrázás során.

Miten: Van az az angol szó, hogy ’cleansing’ – ha szétválasztjuk két szóra, azt kapjuk: ’clean sing’ (magyarul ’tiszta éneklés’). Így is tekinthetünk a mantrákra: mint a szellemünket megtisztító hangokra. Amikor énekelünk, elkezdjük megtisztítani a belső világunkat, a mantrák pedig eltávolítják a pókhálókat és kitisztítják lényünk sötétebb sarkait.

Deva: A mantra így hangzik:

Om shree dhanvantre namaha – Hódolat a mennyei gyógyítónak vagy az isteni orvosnak.

Az ő neve Dhanvantari, egyúttal az ájurvéda tudományának védőszentje is. Ezt a mantrát nemcsak gyógyításra, de Indiában hagyományosan ételkészítés közben is használják, azzal a szándékkal, hogy az elkészült étel javára szolgáljon mindazoknak, akik esznek belőle, erőt és egészséget adva nekik.

Miten: Hívjuk meg Dhanvantarit, a nagy gyógyító szellemet ezzel a mantrával. Ahogy a többi mantra esetében is, nem csak a saját életünkre koncentrálhatunk, hanem másokéra is, ezt a mantrát is kántálhatjuk szeretteinkért, akiknek gyógyító energiára van szükségük.


Om shree dhanvantre namaha (108X) 

 

A mantra végén figyeljünk az életenergiára, ami felélénkítette a testünket a mantra rezgéseink keresztül. Határozzátok el, hogy ez a mantra veletek marad a nap további részében is és használjátok akkor is, amikor ételt készítetek.

Namasté.

 A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu