Lokah samasta sukhino bhavantu – Legyen minden lény boldog!

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

Minden gondolatom, szavam és cselekedetem járuljon hozzá valamilyen módon minden lény boldogságához.

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Miten: Hunyjuk be a szemünket és hagyjuk, hogy a mantra szavai lesüllyedjenek a lényünk mélyére, és átérezhessük, hogy életünk mindenki másra áldásos hatással van. Érdekes elképzelni, hogy mindenkit körülöttünk boldoggá tehetünk. Minden gondolatunk, szavunk és tettünk valamiféleképpen elősegíti az emberek boldogulását. Elképzelhetjük az embereket boldognak, de a saját boldogságunkon is elmélkedjünk. A legtöbb guru elismeri, hogy a boldogság nem is olyan egyszerű, mert bizonyos szinten igen felszínesnek tűnik, mégsem könnyű boldognak lenni. Elmélkedjünk ezen a mantra éneklése közben és szándékunkat összpontosítsuk arra, hogy megtaláljuk azt a gyermeki lelkületet, amikor minden ok nélkül vagyunk boldogok. Amikor ezt megtaláljuk és a mantrát pedig magunkban őrizzük, ez a minőség bármikor újra előhívható. Természetes, hogy a világot boldogabb hellyé szeretnénk tenni, de önmagunkkal kell kezdenünk, ehhez pedig ez a mantra remek kiindulópont.

Deva: Úgy tűnik, gyakran van ilyen emlékeztetőkre szükségünk. Például arra, hogy a gondolatainknak is nagy ereje van, és jobbá tehetjük a gondolatainkat, hogy pozitívabb irányba tereljük az életünket, ahelyett, hogy hagynánk, hogy a negativitásba csússzunk bele.

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy szanszkrit szóra, ez a ’bhav’, jelentése odaadó hozzáállás, szenvedélyes attitűd. Ez egy érzés, hogy isteni minőség vesz körbe bennünket, ami természetesen boldoggá tesz, így a ’bhav’ maga a boldogság is. Élhetünk ebben az állapotban, illetve olyan hozzáállással, ami növeli a boldogságunkat és persze az ellenkező módon is. Vannak dolgok, amik növelik a boldogságunkat és olyanok is, amik csökkentik. Ami táplál bennünket és ami kiürít. Ez egy folyamat, amelynek során egyre kifinomultabbá válunk azon dolgok választására, amelyek felemelik a szellemünket, nagyvonalúbbá és szeretetteljesebbé tesznek önmagunkkal szemben.

Tehát ahogy egyre inkább felismerjük, mi az, ami táplál bennünket – és ami bennünket táplál, az a körülöttünk lévők javát is szolgálja –, annál érvényesebbé válik ez a mantra az életünkben. Minden gondolatom, szavam és cselekedetem járuljon hozzá valamilyen módon minden lény boldogságához. A lény alatt itt nemcsak embereket értünk, de az állatokat, növényeket és minden élő dolgot körülöttünk.

Miten: A mantra számotokra a kulcs. Ha a mantrára fókuszáltok, nem kell semmire sem gondolnotok. Hagyjátok, hogy a mantra átitasson benneteket és ráleltek arra az átalakulásra, ami mindig elérhető a szakrális éneklés révén.

Deva: A mantrák olyanok, mint a hangvillák, a lényünket egy meghatározott rezgésre hangolják. Hunyjátok be a szemeteket, és ha van kedvetek, énekeljetek velünk. Engedjétek, hogy a lényeteket betöltsék a szent dalok rezgései.

Lokah samasta sukhino bhavantu

A mantrázás végén vegyünk egy mély lélegzetet. Érezzük át, hogy minden élővel összekapcsolódtunk, érezzük a körülöttünk lévő élő lények jóindulatát. Minden dolog együttműködik annak érdekében, hogy itt lehessünk, táplálhassuk a testünket, biztonságban legyünk, kényelmesen és végül, hogy a mantrák táplálhassák a lelkünket.

Áldás rátok! Namasté.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu