Teyata gate gate paragate para samgate bodhi soha 

Átment, átment a túlpartra, átment messze túl … a megvilágosodásba. 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

A mantra befogadásával továbblépek minden neven, minden formán, minden személyiségen és minden korláton.

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Deva: Namasté. Ma a tibeti buddhizmus világába kalandozunk el ezzel a mantrával, ami a hosszú buddhista Szív Szútra utolsó része. A mantrát úgy is ismerik, mint Pranja paramathi mantra, ami azt jelenti, hogy a bölcsesség tökéletesítése, tökéletessége.

Így szól:

 

Teyata gate gate paragate para samgate bodhi soha

Átment, átment a túlpartra, átment messze túl … a megvilágosodásba.

 

Miten: Osho szerint ez egy olyan mantra, amit nem elég egyszerűen ismételni. Habár úgy énekeljük, mint bármelyik másik mantrát, ezt az egyet kifejezetten fontos szándékkal énekelni. A mantrának a lényünk részévé kell válnia, magunkba kell szívnunk a mantrát, mígnem már a mantra énekel bennünket, a mantra kántál bennünket, s közben a testünk összes sejtjét megfiatalítja a bölcsesség. Így jutunk túl minden néven, formán, személyiségen és korláton, mígnem már a csillagos ég sem jelent valódi határt.

Deva: Talán ma válik a gyakorlásunk igazi kihívássá, mivel ez egy elég hosszú mantra és 108 ismétlés pláne hosszú. A gyütö szerzetesek hangjával fogunk utazni, hiszen az az áldás ért minket, hogy rendelkezésünkre áll egy felvétel, így együtt énekelhetünk velük. A gyütö szerzetesek erőteljes, karakán hangjukról ismertek, sok felhangot is ki tudnak énekelni, de az én hangomat is halljátok majd, ami segítségül szolgál akár az énekléshez, akár a kántáláshoz. De ülhettek csendben is, hagyva, hogy a hangok átmossanak benneteket. Bárhogy ülhettek, ami kényelmes számotokra. A gyütö szerzetesek úgy kántálják ezt a mantrát, hogy a ’teyata’ szóval kezdik, ami annyit tesz: ’Ez így van.’ ’Ilyen ez.’ A ’svaha’ náluk ’soha’-ként hangzik. Egy invokációval kezdik a mantrát. Hunyjuk be a szemünket és induljunk el egy utazásra a gyütö szerzetesekkel a bölcsesség felé és azon is túlra.

Teyata gate gate paragate para samgate bodhi soha

....

.

.

.

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

.

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu