Om satchitananda parabrahma / Oh isteni erő, minden teremtés szelleme, 

purusothama paramathma / a legnagyobb úr, isteni jelenlét,

sri bhagavati sametha / ami megnyilvánul minden élő lényben,

sri bhagavate namaha / a legfelsőbb Lélek, aki az Isteni Anya és az Isteni Atya formájában létezik,

hari om tat sat / meghajlok előtted a legmélyebb hódolattal. 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

A mantrát Moola mantraként ismerjük. Ezek a hangok segítenek eljutni a számtalan különféle formában megnyilvánuló isteni iránti tisztelet terébe.

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

A 'moola' jelentése gyökér. A 'mantra' szó két tagból tevődik össze: a 'man' jelentése elme, a 'tra' pedig azt jelenti, megszabadítani, illetve megvédeni. A mantra tehát megvédi az elmét, ugyanakkor megszabadít minket az elme uralma alól. Bizonyos értelemben ugyanarra utalnak, hiszen az elme nagyon erőteljes energia, amit használhatunk önmagunk ellen is. Ez a mantra segít az elme energiáját összpontosítani és használni oly módon, hogy az jótékony hatású legyen, illetve úgy, hogy ezáltal mi magunk és mások is egyre tudatosabbak, szeretetteljesebbek és éberebbek legyünk. A Moola mantra így hangzik:

 

Om satchitananda parabrahma

purusothama paramathma

sri bhagavati sametha

sri bhagavate namaha

hari om tat sat

 

A 'sat' jelentése igazság, a 'chit' tudatosság, az 'ananda' gyönyör, öröm. Ezek azok az alapanyagok, amelyekből az emberi lény valójában össze lett gyúrva.  A 'parabrahma' a megnyilvánulatlan isteni, ami ott van mindenütt körülöttünk, a levegőben, amit belélegzünk, úgyszólván áthatja a körülöttünk lévő teret. 'Purusothama' az olyan emberi lényekben megnyilvánult isteni, mint a spirituális tanáraink, a guruk, avatárok, megvilágosodott mesterek. 'Paramathma' a minden élő lényben létező lélek, a lények isteni esszenciája.

Shri bhagavati a női princípium, a 'sametha' jelentése valamivel együtt, egységben. 'Sri bhagavate' a férfi princípium, a 'namaha' jelentése 'felajánlom, megtisztelem'. Ezzel a mantrával tiszteletünket fejezzük ki először a megnyilvánulatlan isteninek, aztán a tanárainknak és guruinknak. Univerzális bölcsesség, hogy minden dolog és lény isteni, mindenben az isteni tökéletesség tükröződik vissza. Majd a maszkulin és a feminin energia tánca következik, és a mantra végére ezt egységes yin-jangként látjuk, hiszen a férfi és a női energiák áthatják egymást és egymás nélkül nem lehetnek teljesek.

Ha úgy találod, elsőre túl sok szót kellene megtanulnod a mantra énekléséhez, egyszerűen csak lazíts. Hunyd be a szemedet, és akár azt is kipróbálhatod, milyen fekve vagy állva hallgatni a mantrát. Találd meg a módját, ahogy számodra a legkényelmesebb az ellazultság és befogadás állapotába kerülni, amelyben teljesen nyitott vagy a mantra rezgéseinek befogadására.

Om satchitananda parabrahma

purusothama paramathma

sri bhagavati sametha

sri bhagavate namaha

hari om tat sat

 

A mantra utáni csendben majd vegyetek egy mély lélegzetet és csatlakozzatok hozzánk a csend pillanataiban. A férfi és a női energia egyensúlyba került, ami szolgáljon pozitív, tápláló energiaként egész napra!

A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu