Om shreem mahalakshmiyei namaha

Tiszteletünket fejezzük ki a nagy és szeretetteljes Lakshmi istennőnek.  Kérjük, hogy áldásaidat bőven ontsd ránk! 

Hogyan hangolódj a mantrára?

Belső szándék:

A szent mantra éneklésével köszönetet mondok azért, hog a bőség folyamatosan áramlik az életembe. 

 

DEVA ÉS MITEN ÚTMUTATÁSAI A VIDEÓBÓL

Om shreem mahalakshmiyei namaha – a bőség mantrája.

A mantra éneklése előtt elmélkedjünk egy kicsit arról, mit jelent nekünk a bőség, a gazdagság. Határozzuk meg a szándékainkat. A szív gazdagsága, bőség barátokban, vagyonban, pénzben, egészségben és így tovább – ebbe a mantrába minden beletartozik, amiből többet szeretnénk. Szánjunk rá néhány pillanatot, hogy elmélkedjünk ezen és finomítsuk a szándékainkat és érzéseinket, mielőtt belekezdünk. Milyen lenne a számodra gazdagabb, bőségesebb élet? Ha nagyobb bőségben élhetnél, milyen lenne az? Képes vagy üdvözölni a nagyobb bőséget az életedben? Hiszen néha megrémülünk ettől, nem igaz? Természetesen ez a spirituális gazdagságot is magában foglalja, a spirituális béke magas szintjét. 

 

Ez a mantra 2 maghangot (egy szótagos erőteljes hangot) tartalmaz. Az OM-ot már ismerjük, ez a 3. szem maghangja. Az OM a kozmikus igen. A 'shreem' pedig a bőség elvének maghangja. A 'shreem' ismételgetésével magunkba szívjuk ezt a hangot, a bőség frekvenciájára hangolódunk. Egy maghang pedig egy rendkívül erőteljes, hatalmas, teljes erő. A 'maha' jelentése nagy (gondoljunk csak a Mahatmára), de azt is jelenti, szeretetteljes, szívközpontú. Ez a bőség a szívből jön, minden és mindenki előnyére szolgálva. Lakshmi a bőség istennője, a 'yei' pedig az erő, a shakti, ami életre hívja a bőség energiáját. A 'namaha' jelentése felajánlom, megtisztelem.

 

Ülj egyenes háttal, végy egy mély lélegzetet, és ülj úgy, mint egy bőségben élő, gazdag, tehetős lény – hiszen ezek vagyunk. Tiszteletre méltó, nagyszerű, isteni lények vagyunk.

A szív bősége ez – engedd meg, hogy az együttérzés, a szívközpontú bőség mindenütt kitöltse és átjárja a testedet. Szeretetünket és együttérzésünket megoszthatjuk a barátainkkal, a kollégáinkkal, az egész világgal. Ahogy a Biblia is utal rá, a poharunk túlcsordul a szeretettől. Ez a bőségmantra hangulata. 108-szor kántáljuk, hiszen minden egyes ismétlés egy újabb lehetőség arra, hogy jelen legyünk. Ezt az éberséget igen gyakran elvesztjük, amikor a jövőn vagy a múlton merengünk, de az újabb ismétléssel visszahangolhatjuk magunkat a jelenre.


….

Om shreem mahalakshmiyei namaha (x108)

 

A mantra éneklését követően maradjunk csukott szemmel, és érezzük meg, ahogy a mantra rezonál a testünkben, létrehozva a bőség, nagylelkűség és hála túlcsorduló érzését. A bőség az, amikor úgy adunk, hogy nem foglalkozunk a viszonzással.

Devával azt szoktuk mondani: a nagylelkűség a bőség kulcsa. Ez egy jó emlékeztető – élvezzétek a nap további részét ezzel a tudással, a bőség rezgésével és adjátok tovább, osszátok meg másokkal is. Namasté!

 A MANTRAGYAKORLÁS 11 LEGFONTOSABB PONTJA

.

.

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu